Cypern

Med 300 soldagar om året är Cypern ett perfekt ställe för dig som älskar sol, bad och vackra stränder. Du kan välja mellan ett festvänligt Aiya Napa, ett härligt stadsliv i  Larnaca eller bara uppleva ett lugnt tempo i Fig Tree Bay. Det finns med andra ord något för alla.

Mat

Cypern är medelhavets tredje största ö och erbjuder dig turkosblått vatten, ett mycket vackert landskap, exotiska delikatesser och  mycket mera. På grund av Cyperns plats, så har den influenser från såväl Europa som Mellanöstern och Afrika. Detta visar sig mycket i de cypriotiska köket, där man kan avnjuta flera underbara måltider. Den cypriotiska maten är väldigt enkel, man är generös med salt, olivolja och citron. Smör och tjocka såser förekommer inte alls i det cypriotiska köket. Potatis är en av landets största exportvaror, därför äter man oftast pommesfrites eller bakad potatis till huvudrätten.  Bli inte förvånad om du får maten serverad på ett avlångt serveringsfat. Portionerna på Cypern är mer än generösa.

Stränder & sevärdheter

Sandstränder finns det gott om på Cypern. De finaste stränderna ligger vid turistorterna på öns sydöstra del. Här är stränderna mjuka, vita, långgrunda och välbesökta. Men åker du längre västerut, så finner du mindre stränder där du kan få sola och bada ostört, och för att komma hit kan du till exempel hyra en hyrbil, och åka runt på olika ställen på Cypern. Ön har en mycket vacker och omväxlande natur, historiska sevärdheter och ett flertal mysiga byar som man kan besöka. Du kan även ta en kryssning, som går dagligen över till Egypten. Reser du till Kairo kan du se de magnifika pyramiderna, sfinxen och egyptiska museet. Under vissa perioder går även dessa kryssningar till Syrien och den grekiska övärlden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *