Grekland

Att åka på charterresa till någon av de Grekiska öarna är något som är mycket uppskattat. Här finns det möjlighet att uppleva Greklands historia, äta god grekisk mat, och även uppleva den fantastiska naturen som finns i landet.

Kos

En av de populäraste öarna bland ungdomar är ön Kos. Här hittar du fina sandstränder och är du ute efter sena utekvällar så är det hit du ska åka, ön har främst två stora bargator i Kos stad. Kos är nämligen känt som en av de bästa partyöarna i grekland. Det finns gott om fina stränder och den största och bästa stranden på ön är Paradise Beach. Det finns öven en strand som heter Bubblebeach pågrund av deras heta källor som sägs vara helande.
Om du vill hitta en lugn strand ska du åka till västkusten. På Kos finns det så mycket att uppleva så att det oftast inte räcker med en eller två veckor, det är anledningen till att många återvänder hit.

Rhodos

Rhodos är en av de öarna som besöks av flest turister, vilket beror på det fina vädret, vackra stränderna och möjligheten till ett bra nöjesliv. Rhodos har faktiskt minst regndagar av alla öar och oavsett vart ditt hotell ligger på ön så har du alltid nära till havet. De flesta väljer att bo på den norra delen av ön, vilket innebär att stora delar av ön inte alls besöks av turister, så vill du göra en utflykt på den grekiska landsbygden så har du chansen att hyra en bil och ge dig ut på utflykt på ön. Många väljer att bo på den norra sidan pågrund av att där är det lugnare vatten, på södra sidan av ön är det större vågår och därför passande för dig som vill vindsurfa. I norr ligger också huvudstaden Rhodos stad som innehåller många nattbarer, restauranger och shopping, därför är Rhodos även ett bra resemål om du ska resa med barn, då finns allt tillgängligt. Å ena sidan möter du inte på den riktigt genuina grekiska känslan i turistorten men å andra sidan så har du alla bekvämligheter du behöver nära till hands.

Nöjen

Om du inte åker med barn utan vill njuta mer utav utelivet så finns det en bar gata i Rhodos stad som är väldigt populär och välbesökt. På dagarna kan man hyra en bil som tar er fram men även en cykel eller moped fungerar lika bra. Om man väljer att ta sig till staden Lindos, som är en antik föredetta huvudstad vars byggnader enbart är vita, kan man se borgruinerna på nära håll. Det rekomenderas att man rider åsna upp för trapporna, gå kan vara jobbigt i värmen, men om man känner sig utmanad till det gäller det att åka tidigt, innan det starka solen kommer för högt upp. En annan sevärdhet man kan gå på är fjärilsdalen som ligger mitt på ön. Då går man omkring i en dal och väntar tills en speciell sorts fjärilar med röd-svart rygg sätter sig ner i stora klungor, en fantastisk upplevelse. Om du är intresserad utav festivaler kan du åka till Thailand.

Små mysiga byar

I Grekland hittar du många mysiga små byar där du kan få uppleva det riktiga Grekland, långt bort ifrån charterturister och turistpriser. En mycket romantisk by att besöka är Kalives som du hittar vid Chaniakusten i Grekland.

1 reaktion till “Grekland”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *