Indonesien

I Indonesien finns det något för alla. Hit lockas allt från missionärer, backpackers till pirater. Öarna har allt, paradislika stränder, en inbjudande livsstil, vulkaner, och ett varmt och vackert hav.

Bali

Reser du till Bali kan du vara garanterad om att pengarna kommer att räcka länge. Priserna är låga på allt; mat, dryck, kläder, smycken osv. Det blir ju givetvis billigare om du prutar på orginalpriserna. Skäm bort dig själv en stund genom en spabehandling, som är betydligt mycket billigare där än i Sverige. Det finns behandlingar i alla dess former som man kan få. Så skäm därför bort dig och njut av något som du kanske inte har råd eller tid med hemma i Sverige.
Balis natur är mycket vackert och färgrikt med frodig natur, härliga stränder, slingrande floder, tropisk djungel, turkosa laguner med mera. Landskapet är dramatiskt med höga berg och djupa raviner, vulkaniska berg, och vackert belägna gröna risfält som man kan ta en cykeltur igenom. Många besökare blir för alltid förlorade och trollbundna av Balis magi.

Mat

Njuta av maten är någon man måste göra när man är här. Du kan äta allt ifrån indonesiska rätter till internationella rätter. Maten är mycket god och även mycket billig. Nyfångad fisk är starkt rekommenderad!
Balinesisk mat är ofta risbaserad, och smaksatt med chili, kanel, soya och citrongräs. Inspiration finns såväl från det indonesiska som kinesiska köket. Nasi goreng är Indonesiens nationalrätt som består av ris med grönsaker och fisk/kött. Andra populära rätter är Babi guling som är en helstekt spädgris, Bakso ayam är en Kycklingsoppa med köttbullar och nudlar och är en vanlig maträtt i ett gatukök. Rökt anka; Betutu bebek, tar mycket lång tid att tillreda och måste beställas i förväg. En populär efterrätt är Bubuh injin som är en svart rispudding.

Flera förändringar som ön genomgått under de senaste åren är att städerna har vuxit, det finns nya restauranger, kaféer och hotell har öppnats. Självklart går det fortfarande att hitta små exotiska gömställen på ön.

Trollbind dig i atmosfären på Bali

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *