Mauritius

Mauritius är en ö som ligger öster om Madagaskar, som även ligger mitt i Indiska Oceanen. Bara namnet låter exotiskt och när man tänker på det får man upp bilder som består av långa stränder och klarblått vatten. Stränder sträcker sig runt hela ön med kritvit sand, och kristallklart vatten. Det finns gott om hotell och anläggningar som har en hög standard och mycket bra service.

Nästan hela Mauritius omges av korallrev, så här kan du snorkla och utforska undervattensvärlden. Du kan även uppleva djuphavsfiske lika väl som du kan spela en runda golf. Ett ganska nytt fenomen som har uppstått är undervattenspromenader. Ta på dig ett par blystövlar och en stor dykarhjälm och sedan är du redo för en promenad med alla färgglada fiskar på havsbottnen.

Maten och vinet, som ofta är importerat från Sydafrika eller Australien, är alltid av högsta klass! De kulinariska smakerna är en blandning av kryddor från Indien, Kina och Europa. Njut speciellt av de rätterna som havet har att erbjuda. Mauritius har även ett stort urval av tropiska frukter. Den mest kända är en liten ananas som är söt och saftig.

Är det dags att framkalla bilderna från chartersemestern? På sajten framkallning av bilder på nätet hittar du råd och tips om vilka tjänster som är bäst och billigast, läs gärna deras bäst i test 2011

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *