Spanien

Spanien är den landet dit det går flest charterresor, för oavsett om du väljer Mallorca eller Kanarieöarna eller de fantastiska städerna Barcelona eller Malaga så kommer du kunna njuta av sol och bad.

Tycker du om att shoppa, så är Spanien ett jättebra ställe! Här finner du kända varumärken på din shoppingrunda, som du säkert känner igen ifrån Sverige, men skillnaden är att det är billigare att shoppa i Spanien. Och vem vill inte köpa billiga märkesvaror med sig hem till Sverige.

Det spanska köket är ganska omtalat runt om i världen, och du har säkert smakat på några olika spanska rätter, men det är inte i närheten av de smakerna som du kommer att känna när du provar på ”äkta” spansk mat. Pröva till exempel paella, som är en mix av havets olika delikatesser, så som musslor, bläckfisk, och vanlig fisk, dessa blandas sedan ihop med ris, som är kokt tillsammans med saffran, och det är därav risets får sin gula färg. Just den gula färgen, är utmärkande för just denna maträtt.

Är du dessutom intresserad av Formel 1 så kan du se Formel 1 i Barcelona, där du får möjlighet att uppleva riktigt bra Formel 1 med en fantastisk stämning. Här hittar du flyg till Barcelona.

Om du ska åka till Barcelona under 2014 – missa inte FotbollsVM.

Mallorca

Vi svenskar har åkt till Mallorca på charter i mer än 60 år, och ön är fortfarande ett väldigt populärt resmål. Ett av de mest populära resmålen är Cala Mayor som är ett en lugnt liten ort som många väljer att besöka. Bor du i Cala Mayor så kan du bestämma om du vill njuta av lugnet i orten eller bege dig in till den större och betydligt mer livligare staden Palma som är känt för sitt nattliv.

Förutom Palma och Cala Mayor så hittar du även Alcudia som är ett perfekt resmål om du reser med barn. Stranden är lång och vattnet är långgrunt, och det är inte alls lika mycket liv som det är på Palma.

Kanarieöarna

Kanarieöarna består El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, La Palma och Teneriffa samt sex mindre öar. Hit reser varje år många svenskar för att få sola och bada.

Lanzarote har ett behagligt klimat där det på sommaren är en temperatur på 30-35 grader och 22 grader i vattnet. Regn är väldigt sällsynt, och skulle det regna någon dag så är det under december och januari som detta inträffar. Om du åker på charter till Lanzarote så är det framförallt Puerto del Carmen och Playa Blanca som är någon av städerna du kommer besöka. Puerto del Carmen är en typisk turiststad med stort utbud av shopping och restauranger, här hittar du även öns bästa strand. Är du ute efter en mer barnvänlig ort så ska du välja att åka till Playa Blanca.

Den största ön bland Kanarieöarna är Teneriffa och här hittar du Playa de las Américas och Los Cristianos, som är två mycket kända turistorter. Är du ute eftar att windsurfa, så är Teneriffa en mycket bra plats för att testa på detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *