Thailand

Om man går in på ett tempel eller annan helig plats barfota blir thailändare inte så glada, de gillar heller inte shorts, så klä dig ordentligt om du ska in på ett tempel. Helst långbyxor. Alla avbildningar av Buddha är heliga så det är viktigt att inte flytta på eller klättra på dem, oavsett om de är hela eller trasiga.
Något som är viktigt att tänka på när man är utomlands är att man ska vara noga med att trätta händerna efter att man har hanterat pengar. Det är många som hanterar pengarna och är ett sätt som sjukdomar och för oss svenskar okända bakterier kan sprida sig på.

Festivaler

Varje månad är det festivaler av olika slag i Thailand. I februari är det en stor turistattraktion i China Town i Bangkok när man firar det kinesiska nyåret. Här är det hundratusentals människor som är ute och firar på gatorna, man får se akrobater, danser, drakar och kinesiska lejon. Tillsammans med det höga tempot, trängseln och ljudet så är China Town en mycket spännande stadsdel!

Mat

Något som inte sällan förekommer i thailand är en saltsyrlig, tropisk pyttipanna på räkor, kyckling, nudlar, ägg och böngroddar plus lime och krossade jordnötter. Detta är vanligt och borde provas på. Om man är lite modigare och har tröttnat på de vanliga snacksen såsom chips och salta pinnar till ölen kan man gå till en thailändsk matmarknad och där kan du köpa lättkryddade gräshoppor och andra insekter som är rostade och säljs i strut, larvigt gott!

När är det bäst att resa hit?

Bäst, om man tar hänsyn till klimatet, är att resa hit under månaderna november till februari, då är det varken för fuktigt eller för varmt. Thailand har nämligen en regnperiod (monsunperiod) som är varaktig från juli till och med november. Tiden från november till mitten av februari är kall och torr, därefter till juni är det en högre temperatur. Sydthailand är mest besökt från mars till maj medans Nordthailand är mest besökt i början av de torra månaderna, nämligen november till början av december.
Om du väljer att åka till Bangkok under april så får du vara beredd på stekande värme, om du däremot åker i oktober så får du vara beredd på att det är mestadels blött, så packa paraply och gummistövlar. Dessa månader är nog de mest utmanande under året i Thailands huvudstad Bangkok. Om du vill undvika folkmassorna och få hotellrabatter under lågsäsongen kan du överväga att resa till Thailand under de minst populära månaderna. Å andra sidan så går det även att undvika folkmassorna under de mest populära månaderna genom att söka sig bort från turistorterna.
För att på bästa sätt utforska Thailand är det är det bäst att kunna lite Thailändska, men om man inte kan det så är det inte hela världen, det går alltid att hyra en guide och det finns många att välja mellan. Varför inte prova på en dag med elefantridning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *